5 години затвор за нападател на френски туристи

Сурова присъда почти 5 г. затвор без един месец, при строг режим на изтърпяване на наказанието, получи нападател на френски туристи, които ги би и ограби, докато се разхождали на платото над Мадарския конник край Шумен. Галин А./34г./-Чирикото е сключил споразумение с прокуратурата, а съдия Димчо Луков от шуменски окръжен съд, който пръв осъди бандата "Килърите", го одобрил. В досето на рецидивиста има грабежи, изнасилване и побои.

Последната скандална случка стана на 1 юни м.г., докато 67-годишната Мари Пере и нейният придружител на 72 г. разглеждали забележителностите в землището на село Кюлевча. Нападателят ги заплашил с нож, започнал да дърпа чантата на жената и я повалил на земята. При битката й нанесъл средна телесна повреда - счупен пръст на лявата ръка, охлузвания и кръвонасядания. Апашът опитал да вземе и чантата на мъжа, но не успял. Отмъкнал два мобилни телефона, 50 евро и 80 лв., тефтери, лекарства и други дамски принадлежности. Всичко за 534 лв.

Само за няколко часа по характерния почерк да напада в гръб полицаи открили извършителя. Галин бил излязъл от затвора преди дни, на 25 май. Живеел в близкия кв."Калугерица" и друг път нападал туристи в околността. Бил нарязал чантата и похарчил парите, но се принудил да възстанови щетите, за да сключи споразумение с прокуратурата. Ще заплати и още 1372 лв. деловодни разноски, а наказанието е окончателно.

Чирикото е известен с множество криминални подвизи, лежал е 9 г. в затвора за грабеж и изнасилване на учителка от Германия. Издържа на свобода кратко, рекордът му е най-много година. Преди да нападне френските туристи, през 2011 г. рецидивистът и негов приятел пребиха мъж от кв."Калугерица", само защото ги видял в чужд двор и казал, че ще се обади в полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право