От форума в Давос: Киберзаплахите и мръсният въздух са основните проблеми пред световната икономика

Тръмп ще призове Ердоган за „деескалация на ситуацията“ в Африн

Жителите на айтоското село Мъглен ходят в кал близо десетилетие заради недовършена канализация

33 загинали и над 70 ранени при терористично нападение в Бенгази

В София са направени обработки със смеси срещу заледяване

Хеликоптери евакуираха 150 души в Италия след падане на лавина

Въздушни удари на САЩ са ликвидирали близо 150 терористи от ИДИЛ в Сирия

Путин и Ердоган обсъдиха ситуацията в Сирия и операцията на турската армия в района Африн

Шефът на ЦРУ: Северна Корея е все по-близо до момента, в който може да застраши САЩ с ядрено оръжие

Между солта и пепелището Поетът Георги Ангелов издаде две нови книги

Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Митрополит Николай кани пловдивчани на представянето на книгата „Йога – път към мрака“

Пловдивският митрополит Николай продължава битката си с йогата у нас, което заклейми като ерес още през миналата година. Сега дядо Николай кани всички православни християни от духовната си епархия на официалното представяне на книгата на богослова Дарин Алексиев „Йога – път към мрака“ на 12 февруари от 10 часа в зала „България“ на Международния панаир.

Пловдивската премиера на книгата, отпечатана с благословението на Сливенския митрополит Йоаникий, ще се проведе при вход свободен, за да се напълни огромната зала, а съобщението за него е публикувано на официалния сайт на Пловдивската митрополия.

Авторът на книгата Дарин Алексиев е преподавател в Пловдивската духовна академия „Свети свети Кирил и Методий“ и в Софийската семинария „Свети Йоан Рилски“, а богословската редакция е на Сливенския митрополит Йоаникий.

Издателите на „Йога – пък към мрака“ отбелязват, че четивото е насочено предивсичко към хората, които вярват, че йога е учение, съвместимо с християнството. Книгата предлага кратка история на йогата и подробно описание на нейните нравствени принципи, сравнени с православните етични норми. „Йога – път към мрака“ предлага отговори и на въпросите за карма и прераждане, както и каква е разликата между гуру и духовен старец. Особено актуални са главите за мита за полезността на йога като гимнастика, както и йогата и децата.

„Този труд прави задълбочено сравнение между йога и Православието и припомня на забравилите, че което е казано в Светото Писание, единствено е непроменимата и спасителна вековечна истина. За това свидетелства и Сам Господ Иисус Христос: „Аз съм пътят и истината и животът“ (Йоан 14:6)“, пише в предговора на книгата митрополит Йоаникий. В отделно приложение е поместено и критичното съчинение на йогата на Николай Велимирович „Стъклените очи на Индия“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.