Митрополит Николай кани пловдивчани на представянето на книгата "Йога - път към мрака"

Пловдивският митрополит Николай продължава битката си с йогата у нас, което заклейми като ерес още през миналата година. Сега дядо Николай кани всички православни християни от духовната си епархия на официалното представяне на книгата на богослова Дарин Алексиев "Йога - път към мрака" на 12 февруари от 10 часа в зала "България" на Международния панаир.

Пловдивската премиера на книгата, отпечатана с благословението на Сливенския митрополит Йоаникий, ще се проведе при вход свободен, за да се напълни огромната зала, а съобщението за него е публикувано на официалния сайт на Пловдивската митрополия.

Авторът на книгата Дарин Алексиев е преподавател в Пловдивската духовна академия "Свети свети Кирил и Методий" и в Софийската семинария "Свети Йоан Рилски", а богословската редакция е на Сливенския митрополит Йоаникий.

Издателите на "Йога - пък към мрака" отбелязват, че четивото е насочено предивсичко към хората, които вярват, че йога е учение, съвместимо с християнството. Книгата предлага кратка история на йогата и подробно описание на нейните нравствени принципи, сравнени с православните етични норми. "Йога - път към мрака" предлага отговори и на въпросите за карма и прераждане, както и каква е разликата между гуру и духовен старец. Особено актуални са главите за мита за полезността на йога като гимнастика, както и йогата и децата.

"Този труд прави задълбочено сравнение между йога и Православието и припомня на забравилите, че което е казано в Светото Писание, единствено е непроменимата и спасителна вековечна истина. За това свидетелства и Сам Господ Иисус Христос: "Аз съм пътят и истината и животът" (Йоан 14:6)", пише в предговора на книгата митрополит Йоаникий. В отделно приложение е поместено и критичното съчинение на йогата на Николай Велимирович "Стъклените очи на Индия".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони