Франс Тимерманс: България и Румъния не вървят в пакет при мониторинга

Перник се побратими с предградие в Чикаго

Бурен вятър спря фериботни връзки в Гърция

Ето къде ще вали сняг в неделя

Франкофония на Киномания Ноемврийски изкушения за ценители на седмото изкуство

Отбелязваме Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Министър Кралев: Започваме срещите за кандидатурата за Мондиал 2030

Поли Генова празнува с гаджето на Бали Половинката й е филипинец, двамата са заедно повече от година

Зорница Русинова: Надявам се с приемането на Закона за хората с увреждания протестите да спрат

Над 120 хиляди протестират във Франция, има и задържани

36 цивилни, сред които 17 деца, са загинали при удари на международната коалиция срещу ИДИЛ в Сирия 

Наградиха победителите в два конкурса на Ротари клуб-Велико Търново

АПИ с призив: Тръгвайте на път с автомобили, подготвени за зимни условия

Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена

Изгониха за 18 месеца от семейното жилище син, тормозил майка си Мъжът влетял пиян в стаята, заплашил жената с пистолет, че ще я убия и стрелял в пода

Митрополит Николай кани пловдивчани на представянето на книгата „Йога – път към мрака“

Пловдивският митрополит Николай продължава битката си с йогата у нас, което заклейми като ерес още през миналата година. Сега дядо Николай кани всички православни християни от духовната си епархия на официалното представяне на книгата на богослова Дарин Алексиев „Йога – път към мрака“ на 12 февруари от 10 часа в зала „България“ на Международния панаир.

Пловдивската премиера на книгата, отпечатана с благословението на Сливенския митрополит Йоаникий, ще се проведе при вход свободен, за да се напълни огромната зала, а съобщението за него е публикувано на официалния сайт на Пловдивската митрополия.

Авторът на книгата Дарин Алексиев е преподавател в Пловдивската духовна академия „Свети свети Кирил и Методий“ и в Софийската семинария „Свети Йоан Рилски“, а богословската редакция е на Сливенския митрополит Йоаникий.

Издателите на „Йога – пък към мрака“ отбелязват, че четивото е насочено предивсичко към хората, които вярват, че йога е учение, съвместимо с християнството. Книгата предлага кратка история на йогата и подробно описание на нейните нравствени принципи, сравнени с православните етични норми. „Йога – път към мрака“ предлага отговори и на въпросите за карма и прераждане, както и каква е разликата между гуру и духовен старец. Особено актуални са главите за мита за полезността на йога като гимнастика, както и йогата и децата.

„Този труд прави задълбочено сравнение между йога и Православието и припомня на забравилите, че което е казано в Светото Писание, единствено е непроменимата и спасителна вековечна истина. За това свидетелства и Сам Господ Иисус Христос: „Аз съм пътят и истината и животът“ (Йоан 14:6)“, пише в предговора на книгата митрополит Йоаникий. В отделно приложение е поместено и критичното съчинение на йогата на Николай Велимирович „Стъклените очи на Индия“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.