Почистиха "Божур поляна" от изхвърлените отпадъци

Замърсената местност в района на "Божур поляна" край Търговище, която беше осеяна с хартия и опаковки на куриерска фирма, вече е почистена от служители на "Спиди" АД. Това увериха от пресслужбата на фирмата, до която "Труд" изпрати запитване за замърсяването на района.

Както писахме, читатели сигнализираха, че на защитената местност са изхвърлени различни документи и найлонови опаковки на куриерска фирма. Наша проверка потвърди сигнала. По него работят от екоинспекцията в Шумен, община Търговище и полицията. От МВР изясняват има ли нарушение на закона за личните данни с изхвърлянето на документите. По инцидента е започнало незабавно вътрешно разследване, което още не е приключило, съобщиха от дружеството.

"Държим да отбележим, че всички дейности на "Спиди" АД на територията на област Търговище се извършват от подизпълнител - фирма "ПСИТ-Разград" ЕООД. В момента се изясняват действията на служителите на фирма "ПСИТ-Разград" ЕООД, които не кореспондират с философията и вътрешния правилник на "Спиди" АД, според който служителите ни са длъжни да спазват строги мерки при изхвърляне, извозване и унищожаване на хартиени и пластмасови отпадъци. Във връзка със случая "Спиди" АД ще преразгледа отношенията си с подизпълнителя", гласи официалната позиция, изпратена до "Труд". От куриерската фирма уверяват, че са готови да окажат съдействие на компетентните органи и институции за налагането на наказание на провинилите се.

"Случаят ни мотивира още повече да продължим да се борим за изграждането на отговорност сред гражданите чрез нашите инициативи в подкрепа на различни екологични, социални и обществени каузи", пише още в позицията на "Спиди".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони