Театър на Балета на Борис Ейфман с премиера в София

Джоан Роулинг шокира с герои гейове

Осъден за закана за убийство и жертвата му жалят присъдата Инцидентът се разиграл във великотърновското село Беляковец преди година

Българският народ не е див и варварски, братя Британско-българският бизнес бал в Лондон е приеман с почести

Над 150 ранени и 50 арестувани при масовите бунтове в Каталуния

10-те домакински задължения, които горят най-много калории

БДЖ пуска пак временно спрените влакове в страната

СЕМ назначи Антон Митов за временен директор на БНР

Бум на лазерната епилация сред мъжете Технологията в обезкосмяването Duetto MT Evo е у нас благодарение на Jewel Skin Clinic

Турското външно министерство: Кюрдите нарушават примирието

Глория с нови кадри с любимия

Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в Несебър

Почистиха „Божур поляна“ от изхвърлените отпадъци

Замърсената местност в района на „Божур поляна“ край Търговище, която беше осеяна с хартия и опаковки на куриерска фирма, вече е почистена от служители на „Спиди“ АД. Това увериха от пресслужбата на фирмата, до която „Труд“ изпрати запитване за замърсяването на района.

Както писахме, читатели сигнализираха, че на защитената местност са изхвърлени различни документи и найлонови опаковки на куриерска фирма. Наша проверка потвърди сигнала. По него работят от екоинспекцията в Шумен, община Търговище и полицията. От МВР изясняват има ли нарушение на закона за личните данни с изхвърлянето на документите. По инцидента е започнало незабавно вътрешно разследване, което още не е приключило, съобщиха от дружеството.

„Държим да отбележим, че всички дейности на „Спиди“ АД на територията на област Търговище се извършват от подизпълнител – фирма „ПСИТ-Разград“ ЕООД. В момента се изясняват действията на служителите на фирма „ПСИТ-Разград“ ЕООД, които не кореспондират с философията и вътрешния правилник на „Спиди“ АД, според който служителите ни са длъжни да спазват строги мерки при изхвърляне, извозване и унищожаване на хартиени и пластмасови отпадъци. Във връзка със случая „Спиди“ АД ще преразгледа отношенията си с подизпълнителя“, гласи официалната позиция, изпратена до „Труд“. От куриерската фирма уверяват, че са готови да окажат съдействие на компетентните органи и институции за налагането на наказание на провинилите се.

„Случаят ни мотивира още повече да продължим да се борим за изграждането на отговорност сред гражданите чрез нашите инициативи в подкрепа на различни екологични, социални и обществени каузи“, пише още в позицията на „Спиди“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.