Ало измамници използват канал за тайник за пари

Неизползваема тръба от стар мръсен канал на входа на село Цар Калоян, Разградско, е най-сигурната „банка“ на телефонни измамници. Няколко заловени мулета, приносители на пари от Шуменско, сочат тайника, оцветен в черно и бяло, за място, където оставяли пакети. Последният задържан преди ден Х.И. /21 г./ също обяснил, че това е важната явка и тя се намира до Рибарника преди селото. Неговите „работодатели“ обаче му обяснили вместо в тръбата, да остави парите под голям камък.

Младият мъж бил засечен от полицията и уличен, че е взел 500 лв. от 76-годишна жена и 1000 лв. от пенсионер на 69 г. И при двата случая жертвите смятали, че помагат на свой близък да участва в сделка с радиатори. Неопитното муле се издало само, защото когато трябвало да открие адреса на бабата в шуменския кв.“Дивдядово“, разпитвало как да я открие. Така криминалисти лесно стигнали до него след като жената се оплакала.

След ареста пред полицейските служители Х.И. обяснил, че не подозирал, че участва в измама на възрастни хора. Бил нает за работа от непознати, които се свързали с него, след като пуснал обява, че си продава колата. Предложили му да не я продава и да работи във фирма за дограма и поставяне на климатици, която скоро щяла да отвори офис в Шумен. Дотогава щели да му възлагат поръчки по телефона, като негово задължение щяло да бъде да получава капаро за поръчки, да взема размери за дограма, а на следващ етап и да монтира климатици.

Още след първите две поръчки работникът бил задържан и е привлечен като обвиняем за съучастие в измамата. До този момент шуменецът имал чисто досие, съобщават от пресцентъра на шуменската полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини