Прекратиха делото за пране на пари срещу Христо Бисеров

Съдия Атанас Атанасов прекрати съдебното производство срещу бившия депутат от ДПС Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков за пране на пари. Това съобщават от Софийския градски съд.

Магистратът е взел решението на основание постъпило писмо от Софийската градска прокуратура и приложено към него постановление от 3 февруари за прекратяване на наказателното производство срещу двамата.

Припомняме, че в началото на декември Бисеров бе оправдан по всички обвинения. Бисеров отговаряше пред българското правосъдие за неплащане на данъци, както и заради това, че не е декларирал сделки с валутни ценности и е затаил истина в писмена декларация.

Прокуратурата искаше четири години затвор за бившия депутат от ДПС и зам.-председател на парламента. Защитата му – адвокат Христо Ботев, настояваше процесът изцяло да бъде прекратен.

На 14 декември 2015 г. в Софийския градски съд са постъпили молби от Христо Бисеров и Ивайло Главинков. В тях те искат съдът да окаже на прокуратурата да внесе обвинителен акт или пък да прекрати разследването срещу тях. Основанието – изтекъл двугодишен срок.

На 21 декември съдия Атанас Атанасов е определил на прокуратурата законовия срок от 3 месеца, в който делото да бъде внесено в съда или да бъде прекратено, уточняват от съда.

Съдия Атанасов е прекратил наказателното производство днес.

Разпореждането на съдията не подлежи на обжалване, става ясно още от съобщението на съдебната институция до медиите.

Коментари

Задължително поле