Пожарникари спасиха жена и котка в Русе

Пожарникари спасиха жена и котка на ул. "Николай Здравков" в Русе, съобщиха от ОДМВР в крайдунавския град. Потърпевшата се качила на покрива на необитаема къща през прозорец под стряхата, за да примами мяукащата писана с храна и после не могла да слезе. Притекли се на помощ съседи алармирали на тел. 112 и пристигналите огнеборци свалили бедстващата спасителка и животното на земята.

Миналата седмица пожарникари извадиха паднал човек от 15-метров сух кладенец на ул. "Славяни" в крайдунавския град. 50-годишният мъж бил жив и здрав и оцелял без видими наранявания. За да го изтеглят, огнеборци и полицаи използвали въжета по алпийски способ. Причините за инцидента се изясняват.

Това не е единственият случай, когато спасители помагат в аварийни ситуации. Преди време те извадиха пропаднала пенсионерка в асансьорна шахта на ул. "Вардар" в крайдунавския град. Възрастната жена отворила вратата и прекрачила в тъмното, без да подозира, че асансьора го няма. Жената била издърпана с общи усилия и настанена със счупени крака в болницата.

Авариен екип изтеглил и кон, който пък паднал в автомобилен канал в село Басарбово. Животното се подплашило и кривнало от пътя, като повлякло в канавката каруцата със стопанина.

Коментари

Задължително поле