Изправят на съд ученик за пласиране на дрога

Окръжната прокуратура в Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 17-годишен ученик разпространявал марихуана. Обвинението срещу М. Ц. е за това, че през периода от август 2014 г. до юли 2015 г. в Троян, като непълнолетен, е пласирал високорискови наркотични вещества. Момчето ще отговаря пред Темида за търговия на канабис.

Установено е, че ученикът е доставил дрога на три лица, а на 16 юни миналата година пък е направил опит да изтъргува 1,183 грама марихуана на стойност 7,10лв на девойка.

Същият ден М.Ц.е е бил спипан с две опаковки от общо 0, 575 грама канабис във вид на суха тревиста маса на стойност 3,45 лв.

Сред свои познати младежът бил известен,че е дилър на опиати. Той ги разпространявал като първо получавал обаждане по телефона, след което уговарял среща с клиентите си, на която ставало предаването на наркотика срещу заплащане. Така през август 2014г. в близост до жилищната сградата, където живеел М.Ц., след предварителна уговорка, продал на трима младежи три топчета с марихуана за 30 лева.

По същият начин, след уговорка по телефона, се осъществили и другите две продажби. Ученикът бил спипан на 16 юни миналата година след получен сигнал в РУП- Троян. Криминалистите извършили проверка и засекли ученика при опит да изтъргува поредно топче марихуана. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Ловеч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право