Иззеха цял арсенал оръжия от четирима чирпанлии

На истински боен арсенал се натъкнали полицаи при спецакция в ромската махала на Чирпан. Четирима мъже от града са задържани за притежание на незаконно оръжие.
Бойният арсенал, сред който няколко пистолета, включително и картечен бил открит по време на специализирана полицейска операция на 8 и 9 февруари, за противодействие на незаконното притежание на оръжие в Чирпанско.

Според запознати повечето от тарашените къщи са били в ромската махала. В хода на операцията са извършени претърсвания на пет адреса в град Чирпан. Намерени са и са иззети: картечен пистолет "ППШ", самоделна ловна пушка и четири пистолета: "Валтер ПП", кал.7.65 мм, "Валтер П38", кал.9x19, "Макаров", кал. 9x18, и пистолет, неустановена марка и модел.

Всички оръжия са незаконно притежавани. Иззети са и пълнители за тях, както и множество боеприпаси от различен калибър. За срок до 24 часа са задържани: А.Д. на 39 години, К.Д. на 40 години, М.М. на 33 години и 31-годишната Г.Г., всички от Чирпан. Образувани са досъдебни производства, разследването продължава.

Ромската махала на Чирпан през последната година се превърна в арена на няколко въоръжени сблъсъка завършили с жертви. Те бяха между два враждуващи рода. Последното през декември бе застрелян 54-годишния Ангел Динков-Гагарина за отмъщение. Вендетата била заради убийството на ромския бос по прякор Митко Мантата през август 2014 г., извършено от роднини на Гагарина. Мантата бе гръмнат и наръган с нож пред гумаджийница в ромската махала. Гагарина пък бе улучен с ловна пушка и довършен с нож. При претърсвания след двата разстрела отново бяха открити незаконни оръжия в роднини на участниците в престрелките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони