Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград Има пострадали

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

На 12 ноември 2019 да почерпят

Готвят съдебни действия срещу уронване авторитета на бизнесмен

Съдебни действия срещу лицата, които разпространяват и внушават системно неистини, уронвайки авторитета на бизнесмена Хамди Илиязов от Търговище, ще предприемат адвокатите му. Това съобщиха от адвокатска кантора Моллови в Търговище на специална пресконференция в сряда.

Повод за свикването й са непрекъснатите спекулации, че Илиязов е сключил незаконна сделка за придобиване на имот общинска собственост и е ощетил местната хазна. Не е спазил предназначението на терена за паркинг и е вдигнал търговски комплекс. Чрез медиите се правят внушения, че е в конфликт на интереси, което е отхвърлено от Комисията за установяване на конфликт на интереси, заявиха адвокатите от кантората Румяна Моллова и Дамян Моллов.

Те припомниха пред журналистите постановлението за отказ за образуване на досъдебно производство на Окръжна прокуратура, което е потвърдено от Апелативна във Варна и в момента е във Върховна. Отказът е по повод на жалби, в които се сочи, че на терена незаконно е построен търговски комплекс. В публикации по темата пък се казва, че едва ли не полиция, прокуратура, кмет, областен управител и т.н. публични лица „обслужват бизнеса на Илиязов“, който е и областен лидер на ДПС.

„В цялата сделка, която върви поетапно от 2009 г. с купуване на общински имот за 443 674 лв., което е три пъти по-висока цена от други сходни сделки, и обединяването му в последствие с съседен частен, няма престъпления и нарушения. Всичко това е проверявано от строителния надзор, полиция, прокуратура. Материалите са гледани в експертен съвет в общината и т.н. Има направен паркинг, който вместо исканите 50, е с 57 места и ще се ползва безплатно. Има построен и законен търговски комплекс, който е снабден с всички документи по закон“, каза адвокат Моллова.

Юристите допълниха, че спекулациите се правят от хора, които не познават законите и преследват лични и политически цели, а тиражирането им уронва авторитета на бизнесмена и му нанася вреди.

„Защо някой има интерес да прави целенасочена кампания срещу частна инвестиция, която създава работни места. В обекта са вложени към 4 млн. лв., разкриват се 100 нови работни места“, допълни Дамян Моллов.

Пред медиите говори и независимият строителен експерт Валя Томова, която запозна журналистите с изискванията в тази сфера.

„Изчакваме становището на Върховна прокуратура и ще предприемем последващи действия за защита името на клиента ни. Тъй като той се занимава с благотворителност, вероятно средствата ще бъдат насочени към църквата“, каза Моллова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.