Майката на момичето, обвинило Естатиев в изнасилване: Прибра се раздърпана, течеше й кръв

След случилото се дъщеря ми се прибра вкъщи раздърпана, течеше й кръв. Това заяви днес пред Нова телевизия майката на момичето, обвинило бившия кмет на Стрелча Иван Естатиев в изнасилване.

" Беше много тежко как може Евстатиев да хвърля вината върху едно невинно 16-годишно дете, което не е имало контакти с момчета", ядосва се 37-годишната Христина Белухова, която проговори за пръв път след случилото се. Тя сподели, че близо месец след задържането на Иван Евстатиев, дъщеря й се възстановява, но е затворена и стресирана.

16-годишното момичето все още се стряска, когато види Евстатиев по телевизията с белезници в съда.

Майката на момичето споделя, че дъщеря й трудно се възстановява от преживяното.В момента семейството посещава двама психолози, които работят предимно с момичето. Христина вярва на дъщеря си и нито за миг не се е усъмнила в това, че казва истината.

"Изключително доверчива и наивна е, тя си е дете още. Вярва на всеки и си мисли, че всеки й мисли само доброто. Ние вярваме в нея, подкрепяме я", споделя Христина.

Семейство Белухови никога не са предполагали, че човек, който познават ще посегне на дъщеря им. Христина работи като технически сътрудник в община Стрелча вече 12 години,от които три за бившия кмет на града. А съпругът й Георги Белухов дори е бил награждаван от Евстатиев за храброст, когато е спасил живот.

Утре Стрелча се вдига отново на протест, а в петък Районният съд в Панагюрище ще гледа отново мярката на Евстаттиев по искане на неговите адвокати, заради здравословното му състояние. Стрелчани не вярват, че той е болен и искат да остане в ареста дока края на процеса.

По-рано един от адвокатите на пострадалата обвини бившия кмет, че се е опитал да въздейства на близките на момичето в деня, в който е бил задържан.

Коментари

Задължително поле