Стоичков извади терца майорна: Румениге, Фьолер и Ето'о

Христо Стоичков държи в ръка поредната „терца майорна“ от велики нападатели, които се чакат да зарадват българската публика в юбилейния му мач на 20 май в София. Организаторите на шоуто „50 години номер 8“ обявиха участието на един от най-титулуваните африкански футболисти за всички времена Самюел Ето'о. Славният камерунец не спира да къса мрежите дори на 34-годишна възраст и в момента с екипа на „Анталия“ е реализатор №2 в турското първенство с 14 попадения. В пребогатата му визитка греят много отличия. Четири пъти е играч на годината в Африка, веднъж олимпийски и двукратен шампион на Черния континент, печелил е два пъти Шампионска лига с „Барселона“ и веднъж с „Интер“.

Освен Ето'о можем да очакваме и двама убийствени бомбардири на германския футбол. Реномираното немско списание „Кикер“ публикува обширно интервю със Стоичков по случай 50-ия му рожден ден със заглавие: „Повече от живота не мога да взема“. Там юбилярят разкрива, че наред с обявения вече участник Лотар Матеус ще покани на мача европейския шампион Карл-Хайнц Румениге и световния Руди Фьолер. Те ръководят водещи клубове в Бундеслигата. 60-годишният Румениге в момента е шеф на „Байерн“, а 55-годишният Фьолер е спортен директор на „Байер“ (Леверкузен). Румениге е печелил два пъти „Златната топка“ и е седмият кавалер на най-престижната индивидуална награда, който се чака на звездния мач. Другите са Матеус, Кевин Кигън, Жан-Пиер Папен, Роберто Баджо, Роналдиньо и самият Стоичков. Камата разкрива в интервюто пред „Кикер“, че ще отправи специална покана към още една „Златна топка“ - иконата на германския футбол Франц Бекенбауер. „Ще положа големи усилия тези гости да дойдат“, казва за германските си приятели Стоичков. А за най-великия участник в юбилейния си мач Диего Марадона отсича: „Той със сигурност ще дойде, с него сме много близки.“

Немското издание връща Камата към четвъртфинала България - Германия (2:1) на световното през 1994 г. и той коментира: „Аз вкарах най-красивия си гол на първенството, но Лечков заби историческия! Щом видях топката в мрежата, си казах - това е, бихме ги...“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ