Х-фактор и повече шоу

Отвън, отвътре, под капака... Opel модернизира отвсякъде компактния кросоувър Mokka. Дори името е подложено на фейслифт и в добавка получава Х. С новата си опаковка и съдържание набралият вече скорост и натрупалият сериозни продажби модел (над 500-хиляден тираж от 2012 г. до днес) трябва да предизвика още по-голям апетит сред купувачите.

Без да променя размерите си (дължина 4,28 м), автомобилът изглежда по-елегантно и по-солидно с мускулестите си форми и свежи цветове. Макар че използва базата на Corsa, в кросоувъра има много от новата Astra. Например системата на адаптивните AFL LED светлини, която заменя досегашните биксенонови фарове и регулира автоматично светлинния поток съобразно пътната ситуация. Откриваме Astra и вътре в Mokka X – материалите са по-добри, ново е и инструменталното табло с голям 8-цветен тъчскрийн и малко бутони. Колата е свързана с интернет, инфо-развлекателните системи работят с платформите Apple Carplay и Android Auto. Услугата Opel OnStar предлага удобството за постоянен контакт с телефонен оператор. Видеокамерата Opel Eye е с разширени функции и служи на автоматичното управление на светлините, разпознаването на пътните знаци и на системите за контрол на дистанцията, за предупреждение при напускане на лентата и при опасност от челен сблъсък (вече с допълнителен LED дисплей пред очите на водача).

Наред с „шептящия” 1,6-литров дизелов мотор с мощност 110 и 136 конски сили в гамата се появява нов 1,4-литров бензинов агрегат с турбопълнене, директно впръскване и 152 коня (среден разход 6,6 л). Системата 4х4 работи с електромагнитен механизъм и многодисков съединител. При нормални условия задвижващи са предните колела, но при риск от загуба на сцепление (мокра настилка) въртящият момент се преразпределя светкавично между двете оси до съотношение 50:50.

Новости:

- Добавката Х към името Mokka

- Безключов достъп и стартиране

- Адаптивни LED фарове

- Усъвършенствана видеокамера Opel Eye

- 1,4-литров турбомотор със 152 к.с.

- LED дисплей за предупреждение за сблъсък

- Системите за свързаност OnStar и IntelliLink

Коментари

Задължително поле