Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Сливен ще рефинансира дълга си с общински облигации

Сливен ще рефинансира задълженията си чрез общински облигации – съобщи кметът Стефан Радев /ГЕРБ/. Всеки момент предложението ще бъде обявено за обществено обсъждане.

Общината има задължения по кредити към Д-банк за 7,3 млн. и за около 5 млн.лева към фонд ФЛАГ при средна лихва от 5 %. Към тези суми се прибавят и задълженията по капиталовата програма за 12 млн.лева. Според плана, с парите от облигациите ще бъде довършен ремонтът на концертната зала „Сливен“ за 1,2 млн.лева. „Така общата стойност на емисията е за 25 млн.лева.

Планът ни е да емитираме 15-годишни облигации при лихва 2,7-2,8 %. Това означава, че плащанията по банковите кредити от 5 млн. годишно ще намалеят до малко над 2 млн. и лихвата ще падне наполовина“ – допълни още кметът. Най-важният ефект, който ще бъде постигнат, е, че неуправляемите просрочени задължения на общината ще станат управляеми. А с разплащането на 12-те млн.лева по капиталовата програма ще влязат свежи пари във фирмите-кредитори, които са предимно сливенски.

„Доста усилия хвърлихме по структурирането на този продукт, благодаря и на зам.-кмета по финансите Румен Иванов. Много се надявам на съгласие от всички в общинския съвет. Защото след това предстои най-важната част: пласирането на облигационната емисия. Вече са водени разговори и се надявам да се справим, защото това ще е голям успех“ – каза още кметът Радев. Сливен е в тройката общини с най-голяма задлъжнялост сред останалите в страната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.