Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Ратко Младич обжалва присъдата си за военни престъпления

Сливен ще рефинансира дълга си с общински облигации

Сливен ще рефинансира задълженията си чрез общински облигации – съобщи кметът Стефан Радев /ГЕРБ/. Всеки момент предложението ще бъде обявено за обществено обсъждане.

Общината има задължения по кредити към Д-банк за 7,3 млн. и за около 5 млн.лева към фонд ФЛАГ при средна лихва от 5 %. Към тези суми се прибавят и задълженията по капиталовата програма за 12 млн.лева. Според плана, с парите от облигациите ще бъде довършен ремонтът на концертната зала “Сливен” за 1,2 млн.лева. “Така общата стойност на емисията е за 25 млн.лева.

Планът ни е да емитираме 15-годишни облигации при лихва 2,7-2,8 %. Това означава, че плащанията по банковите кредити от 5 млн. годишно ще намалеят до малко над 2 млн. и лихвата ще падне наполовина” – допълни още кметът. Най-важният ефект, който ще бъде постигнат, е, че неуправляемите просрочени задължения на общината ще станат управляеми. А с разплащането на 12-те млн.лева по капиталовата програма ще влязат свежи пари във фирмите-кредитори, които са предимно сливенски.

“Доста усилия хвърлихме по структурирането на този продукт, благодаря и на зам.-кмета по финансите Румен Иванов. Много се надявам на съгласие от всички в общинския съвет. Защото след това предстои най-важната част: пласирането на облигационната емисия. Вече са водени разговори и се надявам да се справим, защото това ще е голям успех” – каза още кметът Радев. Сливен е в тройката общини с най-голяма задлъжнялост сред останалите в страната.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.