Шофьор оцеля след зрелищна каскада

Министър Кралев показа зала „Арена Армеец“ на иранска делегация

Процедурата по българско гражданство приключва с указ на президентската институция, заяви Цветанов

Държавата с извънредни мерки заради нарасналия приток към язовирите

85 000 деца може би са умрели от глад в Йемен, според хуманитарна организация

​23-годишна италианка е отвлечена в Кения

Румъния е подготвена за председателството на Съвета на ЕС, заяви Виорика Дънчила

Рамадан Аталай към ГЕРБ: Докога ще продължавате да угаждате на националистите?

Цветан Цветанов: Валери Симеонов подава оставка, воден от националния и обществения интерес

Нинова: Оставката не решава нищо, изходът е предсрочни избори

София се включва в Седмица за намаляване на отпадъците

Ето какво подари Цвета Караячева на библиотеката на японския парламент

Прокуратурата иска ефективна присъда за шофьора, който прегази кмета на село Кочово

Посланикът на САЩ: Изтребителите Ф-16 ще са най-добрата инвестиция за България

Марешки си рекламира аптеките и бензиностанциите Обяви, че все още управлява бизнеса си, въпреки че по закон няма това право

Сливен ще рефинансира дълга си с общински облигации

Сливен ще рефинансира задълженията си чрез общински облигации – съобщи кметът Стефан Радев /ГЕРБ/. Всеки момент предложението ще бъде обявено за обществено обсъждане.

Общината има задължения по кредити към Д-банк за 7,3 млн. и за около 5 млн.лева към фонд ФЛАГ при средна лихва от 5 %. Към тези суми се прибавят и задълженията по капиталовата програма за 12 млн.лева. Според плана, с парите от облигациите ще бъде довършен ремонтът на концертната зала „Сливен“ за 1,2 млн.лева. „Така общата стойност на емисията е за 25 млн.лева.

Планът ни е да емитираме 15-годишни облигации при лихва 2,7-2,8 %. Това означава, че плащанията по банковите кредити от 5 млн. годишно ще намалеят до малко над 2 млн. и лихвата ще падне наполовина“ – допълни още кметът. Най-важният ефект, който ще бъде постигнат, е, че неуправляемите просрочени задължения на общината ще станат управляеми. А с разплащането на 12-те млн.лева по капиталовата програма ще влязат свежи пари във фирмите-кредитори, които са предимно сливенски.

„Доста усилия хвърлихме по структурирането на този продукт, благодаря и на зам.-кмета по финансите Румен Иванов. Много се надявам на съгласие от всички в общинския съвет. Защото след това предстои най-важната част: пласирането на облигационната емисия. Вече са водени разговори и се надявам да се справим, защото това ще е голям успех“ – каза още кметът Радев. Сливен е в тройката общини с най-голяма задлъжнялост сред останалите в страната.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.