Община Пловдив откупи за 450 000 лв. право на строеж на 12-етажен хотел до "Колодрума"

Община Пловдив ще даде 450 000 лв. от бюджета си за придобиване на 50% от земята и правото на строеж на бъдещ 36-метров, 12-етажен хотел с обща разгъната застроена площ от 6000 кв. м от южната страна на многофункционалния спортен комплекс "Колодрума".

Това реши местният парламент на сесията в четвъртък с 33 гласа "за", 9 "против" и трима "въздържали се". Според зам.-кмета по общинската собственост Димитър Кацарски сделката е добра за градската управа, тъй като данъчната оценка на 50% идеални части от правото на строеж е 964 078.50 лв., а от досегашния съсобственик на апетитния имот - колодружество "Цар Симеон", са искали 450 000 евро за него.

Сделката за бъдещия хотел край "Колодрума" бе единствената, която предизвика някакъв дебат в заседателната зала на Общинския съвет в Пловдив по време на сесията с дневен ред от 17 точки. От местната опозиция в лицето на Патриотичния фронт и БСП се заядоха, че "Колодрума", чиято годишна издръжка надхвърля 1 млн.лв., продължава да поднася нови и нови изненади, а все още няма ясна програма за управлението му и как ще се изплатят огромните инвестиции от над 50 млн.лв. в него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони