Спецпрокуратурата предаде на съд Миню Стайков и още 13 други лица

Премиерът Борисов: Контрабандистите на цигари видяха, че в България нямат шанс, и започнаха да изнасят фабриките си в други страни

Намериха телата на 39 души в български камион във Великобритания

Сара Джесика Паркър с шокиращи разкрития за „Сексът и градът“

Арестуваха гимназисти, потрошили полицейски джип

ЦСКА спечели голямата битка

Във Враца забраниха продажбата на алкохол по време на вота

Заловиха 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян Открит е в родното му село

Увеличения до 630 евро за 465,112 пенсионери в Гърция

Отчетоха най-ниското ниво на контрабанда на цигари в последните десет години

Американски бомбардировачи прелетяха 50 км от Сочи по време на срещата Путин-Ердоган

Започна изграждането на тунел „Железница“ от магистрала „Струма“

Вижте Майли Сайръс без сутиен (СНИМКИ) Певицата без свян показа зърната си

Президентът Радев пред студенти в Токио: България и Япония са свързани от силна духовна връзка, която е устояла на изпитанията на времето

„Топлофикация” отписва 18 млн. лева от парите си в КТБ

18 милиона лева, вложени в КТБ, ще бъдат отписани от тазгодишния бюджет на „Топлофикация София“. Това съобщи председателят на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране Валя Чилова по БНР.

„Общата сума, която беше там, е 90 милиона. Ние разчитаме част от нея да бъде върната, каква част, не знаем, но вече започваме да отписваме малки суми от тези задължения, да се вижда във финансовия резултат, което ще се види и сега в бизнес плануването на „Топлофикация“ за 2016 г., където трябва да отпишем около 18 милиона от общата сума, обясни тя.

В Столичния общински съвет ще бъде внесено предложение да отпадне практиката клиенти с малки задължения към „Топлофикация“ да плащат адвокатски хонорари, по-високи от размера на задължението им, каза още Чилова.

„Ще възложим на дружеството да изработи такава методика, че да не може гражданинът да плаща по-голяма сума за юридически разходи. Което означава, че ако имате 20 лева сметка, не би трябвало да платите повече от 20 лева юридически възнаграждения. Има такава възможност, тя е до 300 лева. За сметките над 300 лева, проверихме го и юридически, от 300 до 1000 лева, каквото и да е задължението, остава минималното адвокатско възнаграждение. Ако задължението ви е 700 лева, например, плащате 300 лева, ако е 950 – също 300 лева.”, обясни председателят на комисията.

8 хиляди са споразумения за разсрочено плащане тази година, докато миналата този брой е бил доста по-малък.

Валя Чилова поясни, че, за да събере дължимите суми, „Топлофикация“ е въвела и посещения по домовете на нейни служители, които да се срещнат с хората, които имат задължения към дружеството.

От днес столичната „Топлофикация“ започва кампания за обновяване на базата данни с абонатите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.