Криминалисти спасиха двама отвлечени и завързани за дърво

Криминалисти от Горна Оряховица са действали светкавично в сряда, спасили са двама отвлечени мъже и са задържали похитителите им.

Около 15 часа на 10 февруари слечаен минувач забелязал двама „арестувани” край река Янтра в землището на Долна Оряховица мъже и подал сигнал в полицията. Незабавно на посоченото място пристигнали полицейски екипи, които открили потърпевшите завързани с въжета за дърво. Те се ожалили, че същия ден са били натъпкани в автомобил и закарани в безлюдната местност. Там били заплашвани от извършителите , че ще бъдат простреляни в краката и хвърлени в реката.

Веднага започнало разследване и смо след 20 минути авторите на злодеянието били разкрити и задържани. Оказало се, че това са двама съдружници, които имат пилчарник в Долна Оряховица. 28-годишният В. И., и 29-годишният П. Г. , неизвестни до момента на полицията, отвлекли двамата мъже, защото смятали, че те са задигнали от фермата им захранващ кабел. Гневните животновъди решили сами да раздадат правосъдие, като опитали да принудят отвлечените да си признаят за извършена кражба.

В. И. и П. Г. са задържани за 24 часа . По случая е започнато досъдебно производство по чл. 143, ал. 1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право