Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

БСП и ДПС внесоха в деловодството на НС вот на недоверие към кабинета

БСП и ДПС внесоха в деловодството на НС вот на недоверие към кабинета заради политиката в сферата на здравеопазването.

Под сикането са се подписали 69 депутати. Освен представители на двете опозиционни групи параф са сложили и двама независими – Велизар Енчев и Георги Кадиев.

Въпреки първоначално декларираната подкрепа от БДЦ не се включиха във вота на недоверие – били съгласни само с част от мотивите.

Съгласно правилника дебатът трябва да насрочен от 3 до 7 дни след постъпването на искането в деловодството на парламента. Най-вероятно това ще се случи в сряда. Гласуването е 24 часа след края на дебатите.

“Надеждата е да има корекции в този сектор, защото политиката, която се води, е изключително неправилна. Командно-административният подход, който се налага в този сектор в продължение на година и няколко месеца, е вреден за българските граждани, защото лишава една голяма част от тях от достъп до здравеопазване. От друга страна има две бариери – една структурна в лицето на т.нар. национална здравна карта и функционална – с т. нар. постановление № 57 на МС, което ограничава финансирането на лечебните заведения. В този смисъл няма как българските лекари да бъдат доволни и да работят спокойно, а и от друга страна българските пациенти също са притеснение. Тук можем да добавим и проблемите с лекарствената политика”, обясни шефът на Здравната комисия в парламента Хасан Адемов (ДПС).

Политиката на управляващите в здравеопазването създава опасност за живота и здравето на милиони българи”, категоричен е председателят на БСП Михаил Миков. По думите му, тази политика вижда здравето като услуга, опитва се да прехвърли на данъкоплатците и пациентите тежестите на здравното осигуряване, да вкара още повече бизнеса в здравеопазването.

„В БСП не сме съгласни с всички тези намерения и затова инициирахме първи вот на недоверие към кабинета „Борисов 2″ именно на здравна тема. Всяко едно от престъпните измерения на здравната „реформа” на министър Москов дава достатъчно мотиви и основания за това”, подчерта Миков.
Копирано от standartnews.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете