Министър Василева: Няма внесено инвестиционно намерение за втори лифт в Банско, така че няма какво да обсъждаме

Не е внасяно в правителството инвестиционно намерение за изграждане на втори лифт в курорта Банско,затова няма и какво да обсъждаме. Ако това стане факт, то предстоят много процедури за оценка. Стигне ли се до положителна оценка, ще трябва да се вземе окончателно решение по този казус.

Това заяви в четвъртък в Благоевград министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Тя уточни, че на заседанието на Съвета за развитие към Министерски съвет междуведомствената работна група е повдигнала отново въпроса за изменение и прецизиране на концесионния договор за ски центъра над курорта Банско, който е подписан през 2001 година. Мнението на експертите е, че той трябва да се приведе към текущото законодателство, необходимо е да се разгледат условията в него, както и размерът на концесионната такса.

„Има предложение за нейното повишаване. Но пак подчертавам, че по отношение на изграждането на втори лифт в Банско няма внесено инвестиционно намерение. При развитието на ски центъра трябва да се съобразим с международното законодателство, тъй като там е Национален парк „Пирин”. Но няма проблем в буферните зони в Банско и Добринище да се развива туризмът”, уточни министър Василева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес