Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Искат такса „водомер” Предстои обсъждане на идеята

Българи в Англия купуват жилища у нас заради Брекзит Брокери им продават по два-три имота наведнъж

Прогнозират по-висок икономически ръст Вдигането на заплатите има най-голяма роля за добрите резултати

Откриха невзривен боеприпас в столичния квартал „Левски“

Ердоган: Турция няма да спре да изкоренява терористичните организации в Сирия

Трима братя са сред пострадалите при катастрофата с диво прасе в Бургаско

Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

166 ученици от Монтана са заминали в чужбина

236 деца са напуснали училищата в област Монтана през първия срок. 166 от тях са заминали с родителите си за чужбина, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование /РИО/.

Тенденциите в школата са тревожни, децата са все по-малко, а част от тези, които влизат в класните стаи, ги напускат заради бедност и гурбетчийство, коментират педагози. През 2014/ 2015 г. г. 107 ученици са си тръгнали от училище през първия срок, докато през тази учебна година тази бройка е над два пъти по-голяма, отчитат преподавателите. Освен заради заминаване на семействата им за чужбина част от децата излизат от школата заради наказания, бедност, преминаване в други училища или други форми на обучение. За част от учениците обаче няма никаква информация за причините за раздялата им с образованието.

От РИО е разпоредено на директорите на училищата да засилят ежеседмичния контрол за посещаемост на занятията и вписване на отсъствия в двенниците. В началото на тази учебна години учениците в област Монтана са били 14015 – с 403 по-малко от предишната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.