Пеевски: Ако има забрана за пътуване до Турция, това показва, че позицията на Доган е правилна

"Ако е налице забрана за пътуване до Турция, това показва, че позицията на Ахмед Доган е била правилна и е постигнала целта си - защита на българските интереси." Това се посочва в изявление на депутата от ДПС Делян Пеевски, цитирана от "Фокус" по повод информацията в турски медии, че му е наложена забрана да влиза в Турция.

Ето и пълния текст на изявлението:

"Във връзка с тиражираните в медиите твърдения, че спрямо мен е постановена забрана за влизане на територията на Република Турция, искам да заявя следното:

Ако такава забрана е налице, тя показва по недвусмислен начин, че позицията на почетния председател на ПП „Движение за права и свободи“ г-н Ахмед Доган, която аз категорично подкрепям, е била правилна и е постигнала своята цел – защита на българските национални интереси.

Дори да съм бил малка част от този процес, се радвам, че с действията си съм допринесъл, както за опазване целостта на партията, така и съм препятствал ДПС да бъде поставено в услуга на чужди интереси.

Фактът, че ДПС е и ще остане българска партия, очевидно среща своето противодействие. Но нито антибългарската позиция на Лютви Местан, подкрепяна и от посланика на Република Турция, нито каквито и да било административни забрани спрямо мен, могат да ме откажат да защитавам докрай националните интереси."

По-рано от турски медии беше разпространена информацията, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски имат забрана да влизат в Турция

Коментари

Задължително поле