Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Хладилното ремарке с 39 трупа влязло във Великобритания през Белгия

„Български пощи” ще разпространяват вестници (обзор)

Доналд Тръмп: Отменяме санкциите срещу Турция Малък брой американски войски ще останат в райони, където има нефт, каза президентът на САЩ

МВнР: Оказваме максимално съдействие на британските власти във връзка с трагедията в Есекс

Тъп компромат срещу Иван Гешев (обзор) Сайт изкара милионер кандидата за главен прокурор

Трафиканти на травестити осъдени в Лондон (обзор) Нашенците подмамвали жертвите с добре платена работа, но ги карали да проституират

Над 100 джихадисти от ИДИЛ са избягали от затвори в Северна Сирия

Подуправителят на БНБ Калин Христов: Ниските лихви променят поведението на младите

„Фолксваген“ е замразил строежа на бъдещия завод в Турция

27 съдии, прокурори и следователи не са декларирали банкови сметки и имущество в чужбина НАП проверява общо 38 лица, заемащи публични длъжности, по разпореждане на главния прокурор след доклади на ДАНС

69 депутати искат оставката на правителството (обзор)

69 депутати от БСП, ДПС заедно с независимите Георги Кадиев и Велизар Енчев поискаха „оставката“ на второто правителство на Бойко Борисов. След двумесечно обсъждане на темата и мотивите опозицията най-накрая внесе първия вот на недоверие срещу кабинета заради провала му в сферата на здравеопазването.

Макар че не са част от управляващата коалиция, БДЦ и „Атака“ не се включиха в подписката.

„Това е вот срещу цялото правителство, защото министърът предлага, а Министерският съвет гласува“, заяви социалистът Емил Райнов, който бе зам.-министър на здравеопазването по времето на тройната коалиция.

БСП бе инициатор за внасянето на вота, но според социалисти ДПС са настояли той да бъде в сферата на здравеопазването. На въпрос дали са съобразили темата на вота с управляващите от ГЕРБ от ръководството на ДПС отвърнаха, че движението е самостоятелна партия.

„Политиката, която се води, е неправилна и несистематизирана. Командно-административният подход, който се налага в този сектор в продължение на година и няколко месеца, е вреден за българските граждани от гледна точка на лишаване на една голяма част от осигурените от достъп до здравеопазване“, обясни депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов.

Разискванията по вота на недоверие трябва да се проведат не по-рано от три и не по-късно от седем дни от внасянето му, което означава, че вероятно те ще бъдат следващата сряда. Гласуването на вота е най-рано 24 часа след приключване на дебатите.
За да успее да свали правителството от власт, опозицията трябва да събере 121 гласа, което изглежда невъзможно. БСП и ДПС имат общо 68 депутати, а заедно с двамата независими Енчев и Кадиев стават 70. Засега не е ясно как ще гласуват БДЦ и „Атака“, но и с тяхна помощ вотът няма да мине.

Интригата е как ще гласуват депутатите от ДСБ, които след редакцията на поправките в конституцията излязоха в опозиция. До този момент здравният министър д-р Петър Москов бе зам.-председател на партията на Радан Кънев. Според партийци обаче те ще застанат на страната на Москов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.