Бивша управителка съди общински кожен център в Сливен

Бившата управителка на Центъра за кожно-венерически заболявания в Сливен д-р Димка Данчева съди здравното заведение за обезщетение при пенсиониране и неползвани отпуски - съобщи сегашната управителка д-р Мая Миланова.

Д-р Данчева претендира за 2 работни заплати в размер на близо 4500 лева и за 63 дни неползван отпуск в размер на над 6 600 лева.

"Става дума за над 11 хил. лева, от които ние успяхме да платим на д-р Данчева над 4 200 лева. Внасяме й всеки месец по 100-200 лева. За нас е невъзможно да й издължим цялата сума наведнъж заради финансовите ни затруднения, с които д-р Данчева е наясно, защото е била ръководител на това дружество. Но тя иска парите накуп" - обясни д-р Миланова.

Дружеството се издържа основно от приходите по клинични пътеки, които месечно възлизат на около 13 хил.лева. Средствата се разходват при строга дисциплина, покриват основните нужди за издръжка и възнаграждения на персонала - казаха от центъра. Делото е насрочено за 17 февруари.

Законната претенция на бившата управителка предизвика напрежение в кожния център още в края на миналата година. В остро, открито писмо работещите съобщиха, че бившата управителка е оставила общинското лечебно заведение с хиляди левове дългове за доставена, но неплатена храна, заради което са били налагани на два пъти запори.

Центърът за кожно-венерически заболявания е общинско дружество и единствено по рода си в региона. Приема и лекува болни както от Сливенска, така и от съседни области.

Коментари

Задължително поле