Силен взрив вдигна на крак квартал в Девин

Силен взрив е предизвикал гръмнал бойлер в Девин. Той изгърмял сутринта около 08:50 ч. на ул. “Цветан Зангов” в апартамент на първия етаж в жилищен блок и изправил на крака целия квартал. Жилището се обитава от 68-годишен самотно живеещ мъж, любител на чашката. Той бил в съседна стая, когато защитите на стария бойлер отказали и се стигнало до взрива.

Причина за възникване на произшествието е техническа неизправност, съобщиха от полицията. По чудо пострадали няма. Унищожени са общо 55 кв.м от апартамента, мебели, както и лек автомобил.

При взрива ударната вълна избива две вътрешни стени и прозорец, от който падат отломки върху колата. Комшии подали сигнал в пожарната за взрива. Екип на РСПБЗН-Девин е оказал съдействие на собственика, като извърши разчистване и обезопаси искрящите електрически проводници. Няма нанесени щети на други апартаменти, съобщи Симеон Цървуланов - директор на РД „ПБЗН” – Смолян. Специалисти обаче ще трябва да направят оглед дали не са нарушени носещи конструкции на блока.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини