Вълна от нови членове на БСП в Казанлък притесни ръководството на местната структура

Внезапен прилив на новозаписали се членове усъмни местното ръководство на БСП в Казанлък. В края на миналата година в три структури на общинската организация на "столетницата" се записали близо 200 души, при положение че общо регистрираните бесепари са около 900. Това наложило сезирането на общинската контролна комисия, която започнала проверка на всеки един от кандидатите за партийни книжки. Инспекцията обаче предизвика недовоството на членовете на трите организации, които сигнализираха, че сегашното ръководство се опитва да запази статуквото и се страхува от нови и млади хора в партията.

"Не бих казал, че има проблем, има казус. Проверката не е еднолично мое решение, а на общинското ръководство. Има впечатляващ прием на нови членове в момент, в който предстои отчетно изборна кампания, затова е сезиран контролния орган", коментира временният председател на партията в Казанлък Николай Терзиев.

Той добави, че не е решил дори дали ще се кандидатира за ръководния пост в региона, така че не може да става въпрос за борба за запазване на статуквото. И припомни, че тези хора ще гласуват за делегати на конгреса на БСП и техния вот ще е от значение, затова е важно да се направи проверката. "Ще изчакаме доклада на контролната комисия. Нека ги оставим да си свършат работата", добави Терзиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика