Дават награди на съвестни данъкоплатци

Община Каспичан прави томбола с големи награди - телевизор, таблет и фотоапарат за съвестните данъкоплатци. Условието е да си платят пълния размер на данъците за имот, кола и смет до 30 април. Така ще се възползват и от 5% отстъпка. Каспичанци трябва само да копират квитанцията за платения данък и да я пуснат в урна. В томболата общински чиновници не се допускат.

Кметството за първи път ще поощрява хората, които пълнят местната хазна, каза шефът на отдел "Местни данъци и такси" Валери Камбуров. До дни до данъкоплатците ще бъдат изпратени 9 000 писма с дължимите суми за годината. В тях ще фигурират и стари неплатени задължения с 5-годишна давност. Борчлиите трябва да погасят първо тях.

Данъчните отчитат добра събираемост и през миналата година, когато не е имало поощрения. Таксата за битови отпадъци например, била преизпълнена - при заложени 340 000 лв. постъпили над 355 000 лв. И шофьори се втурнали да плащат и при план 100 000 лв., от данък МПС постъпили повече от 116 000 лв. Под 100% била събираемостта от данък имоти и налога за придобиване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони