Юлиан Вергов е гид в документален туристически филм за Велико Търново

Популярният актьор Юлиан Вергов влиза в ролята на туристически гид в документалния филм „Велико Търново в сърцето на историята”. Разказано по интересен начин, миналото на старата столица спира дъха с уникални кадри, анимация и любопитни факти за туристическите обекти.

Режисьор на „Велико Търново в сърцето на историята” е Калоян Николов, а продуцент – Станислав Вълканов. Сценарият е на Димитър Григоров, оператор е Павлин Гроздев. Музиката е писана специално за екранизацията от Давид Коканчев. Филмът е част от програмата на 33 Международна туристическа борса „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО2016”. Лентата ще се разпространява на електронен носител от Туристическия информационен център „Царевград Търнов” и ще се състезава в няколко кинофестивала, сред които Карлови Вари и Португалия.

Едни от най-знаковите забележителности са представени в разказа на Вергов по достъпен и интригуващ начин. Във филма присъстват също съвременните облик и живот на старопрестолния град с всички значими актуални събития.

Лентата е първият документален туристически филм, произведен в най-високия технически стандарт за кино - 4К формат .Продукцията е реализирана от студио „Black Stamp”по поръчка на Туристическия информационен център „Царевград Търнов”.

Националната премиера, която бе в столицата София в четвъртък, бе открита от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

„Трябва да учим нашите деца да опознаят българското. Филмът е чудесна реклама на родолюбието и българщината и особено добре пресъздава болярския дух на старопрестолния град” , категоричен е градоначалникът.

Даниел Панов допълни, че в момента Община Велико Търново работи по подготовката на нов аудиовизуален спектакъл на крепостта Царевец, който ще бъде популяризиран по време на туристическия сезон.

Коментари

Задължително поле