Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Подпомагат бизнеса с 60 милиона евро за иновации

Стартиращите и вече работещи малки, средни и големи предприятия ще се подпомогнат с 60 млн. евро по отворените две оси от оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съобщи в Русе зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева преди срещата й с местния бизнес. По първата ос се предоставят 50 млн.евро, като минималният праг за кандидатстване е 100 000 лв. Максималният е 1 млн. лв. за малки и средни предприятия, а за големи – 1,5 млн.лв.

„Ще се финансира разработен продукт, който ще се произвежда от съответната фирма“, уточни зам.министър Везиева. Иновацията трябва да е от трите тематични области за Северен централен район – мехатроника и чисти технологии, индустрия за здравословен живот и биотехнологии, информационни и комуникационни технологии.

Втората оперативна ос е за стартиращи предприятия, по която се преодставят 10 млн.евро. През нея ще се финансират придобиването на патентно право и разработването на прототип, ако е свързан със стока или услуги.

„Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия вече ще бъде постоянно в Русе с новата си регионална мрежа“, обясни директорът й Мариена Захариева. Целта е да се работи с бизнеса, регионите и общините на местно ниво, включително и по съвместната програма с „Майкрософт“ и СИбанк за стимулиране на предприемачеството.

„Разработваме наредба, с която общините ще могат да сертифицират сами инвестициите в клас А и клас Б до 2 млн.лв.“, допълни главният секретар на Българската агенция за инвестиции Анна Радовска. В клас Б се предвиждат три основни насърчителни мерки с критерии за административни срокове, право на персонално административно обслужване и за закупуване на общински терен без търг. Подготвен е и екшън план в полза на инвеститорите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.