Знакови сгради потъват в тъмнина в Часът на Земяна

120 снегорина чистиха в София тази нощ

Oтбелязаха 20-тата годишнина от създаването на Апелативна прокуратура–Бургас

Разследващ екип влезе в офисите на “Кембридж Аналитика” в Лондон

Местим стрелките с час напред

Почина френският полицай, показал героизъм при нападението в град Треб

Майка и дете са в болница след катастрофа в София

S&P повиши рейтинга на Испания въпреки каталунската криза

Валежите продължават и днес

Григор Димитров отново на пътя на победите (ВИДЕО) Българинът отстрани германец в първия си мач на турнира в Маями

На 24 март 2018 да почерпят

Конкурс излъчи най-надеждния пикап Потребителите заявяват своите впечатления

Автобус пламна в движение в Търново

Илон Мъск изтри страницата на SpaceX от фейсбук

Лъвовете паднаха с 0:1 от Босна и Херцеговина Дузпа и червен картон спънаха нашите

Подпомагат бизнеса с 60 милиона евро за иновации

Стартиращите и вече работещи малки, средни и големи предприятия ще се подпомогнат с 60 млн. евро по отворените две оси от оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”, съобщи в Русе зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева преди срещата й с местния бизнес. По първата ос се предоставят 50 млн.евро, като минималният праг за кандидатстване е 100 000 лв. Максималният е 1 млн. лв. за малки и средни предприятия, а за големи – 1,5 млн.лв.

“Ще се финансира разработен продукт, който ще се произвежда от съответната фирма”, уточни зам.министър Везиева. Иновацията трябва да е от трите тематични области за Северен централен район – мехатроника и чисти технологии, индустрия за здравословен живот и биотехнологии, информационни и комуникационни технологии.

Втората оперативна ос е за стартиращи предприятия, по която се преодставят 10 млн.евро. През нея ще се финансират придобиването на патентно право и разработването на прототип, ако е свързан със стока или услуги.

“Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия вече ще бъде постоянно в Русе с новата си регионална мрежа”, обясни директорът й Мариена Захариева. Целта е да се работи с бизнеса, регионите и общините на местно ниво, включително и по съвместната програма с “Майкрософт” и СИбанк за стимулиране на предприемачеството.

“Разработваме наредба, с която общините ще могат да сертифицират сами инвестициите в клас А и клас Б до 2 млн.лв.”, допълни главният секретар на Българската агенция за инвестиции Анна Радовска. В клас Б се предвиждат три основни насърчителни мерки с критерии за административни срокове, право на персонално административно обслужване и за закупуване на общински терен без търг. Подготвен е и екшън план в полза на инвеститорите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.