100 миньори са блокирани под земята в косовска мина

Сърбия обеща на България пречиствателна станция край Босилеград Министър Нено Димов се срещна със сръбския си колега Горан Триван в Димитровград

Русия загърбва Съвета на Европа

10 години затвор за 75-годишна турска журналистка, публикувала секретен документ

Мъжът, посегнал на униформен в София: Полицаят падна сам

Учебните занятия в област Стара Загора се възобновяват на 23 януари

Елена Йончева: Обвинението, че съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно

Стотици бойци на ИДИЛ се предадоха на САЩ, прехвърлят ги в американска военна база

„Барса“ взе играч, страдащ от секс контузии

Роналдо: Измамник съм

Всеки играч на среща с Дерменджиев

Зала „Скаптопара“ с ново и модерно осветление

Ева Майдел: Евродепутатите от ГЕРБ няма да позволим да има две категории европейци в ЕС Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите в ЕП гласува двойният стандарт в стоките да бъде наказван

Организират протести заради нападението над фелдшер в Горна Оряховица Инициатори са местни младежи

Изправят на съд непълнолетен за убийство на друго момче

Рилският манастир от месеци е без доктор

Здравният кабинет в Рилския манастир, открит по времето на министър проф. Радослав Гайдарски през 2006 г., от месеци е затворен, след като „завеждащият“ обекта – фелдшерът Стоян Донев, е в продължителен отпуск по болест, каза шефката на спешния център в Кюстендил д-р Анелия Георгиева.

Въпреки опитите на д-р Георгиева и на игумена Адрианополския епископ Евлоги спешно да се намери заместник на фелдшера, желаещи няма, след като на практика здравният кабинет в светата обител трябва да е на разположение 24 часа от денонощието. Донев изкарал 8 години без прекъсване, спал в манастира и се справял добре. Станал част от монашеското братство, шегуват се негови колеги. Но претърпял падане и фрактура на гръбнака, а миналато лято направил и инсулт. Оттогава кабинетът на партера, на метри от игуменарницата, е затворен.

При спешни случаи в района на светаат обител се вика екип от гр.Рила, на 20 км., който не може да се побере във времето и норматива за придвижване при спешни ситуации. В спешното в Рила от две-три години работи бившият кмет на Дупница и бивш син депутат д-р Панчо Панайотов. Докторът се е установил в свое ранчо в с. Пороминово по Рлиското корито.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.