Борисов и Станишев надпартийно обединени обсъдиха обстановката в Европа

Премиерът Бойко Борисов и председателят на ПЕС Сергей Станишев обсъдили днес в Министерски съвет развитието на обстановката в Европа в контекста на мигрантската криза и предприеманите мерки на национално и европейско равнище за ограничаване на въздействието й. Те се обединиха около тезата, че националният интерес е надпартиен.

Борисов информирал Станишев за дискусиите и решенията на донорската конференция "Подкрепа за Сирия и региона", за приноса на България към усилията на световната общност за справяне с хуманитарните проблеми, както и за проведените от него разговори с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, с премиера Дейвид Камерън и с държавния секретар Джон Кери, съобщават от правителствената пресслужба.

В контекста на мигрантската криза Борисов и Станишев разгледали и въпроса за членството на България в Шенген. Те изразили общото мнение, че обстановката в ЕС в последните години доказва необходимостта от връщане на темата на дневен ред, още повече, че България всекидневно доказва способността си да осъществява ефективен контрол върху външни граници на Съюза.

"Удовлетворен съм, че с г-н Станишев имаме еднакви разбирания по темите, които са значими за българския национален интерес. Смятам за правилно лидерите на големи партии да сме единни по тях", коментирал Борисов.

Коментари

Задължително поле