Екстрадират русенец за трафик на проститутки във Франция

36-годишен русенец ще бъде екстрадиран за трафик на проститутки във Франция. Окръжният съд постанови Кирил Д. да остане с постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража", докато се получи издадената европейска заповед за арест. Той ще заседава идния вторник, за да се произнесе по искането на френските власти.

Българинът е заловен при международна полицейска операция за трафик на бели робини в Русе, София, Силистра и Монтана, в която са участвали служители от съдебната полиция на град Марсилия. Кирил Д. е сочен като като организатор на престъпната група. Акцията се е провела успоредно и на френска територия, където са задържани съучастничките му Г.Р. /33 г./ и Д.М. /22 г./.

При обиски в България са иззети документи за извършени парични преводи, хардуер от компютърна конфигурация, мобилни апарати, златни накити. Разпитани са 15 души, пострадали от трафика и свидетели на престъпната дейност.

Бандата била следена от миналото лято, когато полицията получила оперативна информация за русенски трафиканти на жени за сексуална експлоатация от България за Западна Европа, предимно във Марсилия. Освен Кирил Д. и съучастничките му, били разкрити 7 техни жертви от България.

Разследването сочи, че чрез бързи парични преводи от Марсилия и други градове в страни от Западна Европа на името на К.Ф. и негови съучастници били преведени над 200 хиляди евро от престъпния бизнес. Г.Р. и Д.М. събирали парите от проститутките и правели банковите трансфери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право