Румяна Бъчварова: България се подготвя за неблагоприятно развитие на миграционната обстановка

„Българската държава полага изключителни усилия да се подготви за неблагоприятно за нас развитие на миграционната обстановка.“ Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По думите й би било голямо предизвикателство, ако потокът на бежанци се засили, но това зависи от международната обстановка и състоянието в съседните държави.

Тя добави, че при различните варианти, които са разработили, има яснота как да се действа, така че да бъде гарантирана сигурността на гражданите на България.
„По-затворена от това, което е в момента, границата ни не може да бъде”, каза министър Бъчварова.

„Ние правим стопроцентов контрол и се регистрират всички, които са установени, че преминават границата, както и вътре на територията на страната ни, за които е установено незаконно пребиваване. Именно това обяснява резултата, който имаме в момента и който е оценен и от външни наши партньори като изключително положителен резултат да се владеят тези потоци”, каза тя.

Вътрешният министър каза още, че не е имало и един ден, откакто е на тази позиция, в който правителството и министерството да не се занимават с тази опасност и с вероятността тя да бъде засилена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика