Нова престрелка стресна Велико Търново (снимки)

Нова кървава престрелка стресна жителите на Велико Търново в петък вечерта. Екшънът се разиграл около 21 часа на пред известно заведение на ул „Ален мак” 2 в квартал „Колю Фичето”. В злополучната вечер жена, която излизала от близката до ресторанта аптека, чула няколко последователни изстрела. След тях проехтели по-приглушени като от оръжие със заглушител. След броени минути на място пристигнали две полицейски коли и Лада „Нива” без обозначителни знаци.

Районът около заведението незабавно бе отцепен. Цялата улица бе затворена за движение, а минувачи по тротоара бяха спрени и разпитвани какво са видели и чули. Движението на автомобили бе преустановено, а минувачите се пренасочвани на десния тротоар от полицай с палка. Около десет униформени и цивилни блюстители на реда трескаво обикаляха района.

От полицията заявиха пред репортер на „Труд”, че става въпрос за рутинна проверка по криминална линия.

Междувременно в старата столица се заговори, че става въпрос за стрелба между от лица от местния ъндърграунд, свързана с разчистване на сметки.

В нощта на 18 януари в офис в близост до театъра в центъра на болярския град двама братя близнаци открили огън по двама представители от подземния свят. 30-годишните Станчо и Илия Станчеви – Червеите от Павликени простреляха известния в ъндърграунда Айдън Юсеинов и авера му Карамфил Бижев. Два от куршумите пронизали Карамфил в шията, а един уцелил токата на колана на Айдън и той като по чудо се разминал само с драскотина на корема. Само 4 часа по-късно близнаците бяха задържани, а съдът ги остави за постоянно в ареста.

След престрелката в петъчната вечер плъзна слух, че мишена на поредната гангстерска саморазправа отново е бил Айдън Юсеинов-Анди. От полицията и прокуратурата обаче запазиха пълно мълчание по случая.

Коментари

Задължително поле