Стрелецът от Катунци осъден на 5 години затвор

Районният съд в град Сандански осъди на 5 години затвор Никола Манчев от София, станал известен като Стрелеца от Катунци, тъй като направи опи да открадне кола като стреля по момиче, а след това се укри в гората.

41-годишният столичанин Никола Манчев е син на бивш наш посланик.На 18 септември 2014 г. в около 17,30 часа, по пътя за с. Катунци той направи опит за отнеме лек автомобил марка "Опел Астра", като стреля по колата. В колата имало две момичета, които били шокирани от нападението, тъй като изведнъж пред тях се появил мъж облечен като рейнджър с пистолет в ръка. Той преградил пътя на автомобила и издал заповед на шофьорката и спътничката и- слизайте, иначе ще стрелям.

Те обаче не се подчинили, а шофьорката Лиляна Савова, на 20 г. тръгнала. Тогава той стрелял по предното стъкло и учелил Лиляна в областта на шията. Раната за късмет бе пвърхностна и нямаше тежки последствия за момичето.

Момичета след като избягаха съобщиха в полицията за нападението. ДВа дни униформени издирваха мъжът, който се укриваше в гората. Накрая бе заловен на автобусна спирка.

За деянието си мъжът е осъден на 5 години затвор, онема му се и шофьорската книжка за 7 години и се конфискува половината му имущество. Стрелецът ще трябва и да плати обезщетение от 20 хиляди лева на Лиляна. Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд Благоевград.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право