Шофьор на автобус разплаква пътници с възрожденски песни

Шофьорът на автобус №120 в столицата Илия Ранев пуска само възрожденски песни на пътниците, съобщава бТВ.
Илия е шофьор на автобус вече 28 години. Започнал едва на 21. Всички в семейството му били шофьори - станал и той. Илия е от тази рядка порода българи - родолюбци. Милее за всичко българско и родно, но без да се оплаква. Казва, че не разбира и от политика. И не харесва мрънкащи хора.

„Тази работа действително не е само тежка, като физическа не е да се каже тежка, но психически тежка. Натоварено е много, даже претоварено. Движението е съвсем друго, не е като преди години. Колите стават повече, участниците в движението още повече и шофьорите като са с купени документи повечето от тях и се получават инциденти. Аз не се занимавам с политика и не ме интересува политиката. За обща култура преглеждам новините ако имам време.”, казва Илия.
А автобусът му може да се познае по българското знаме, което стои над първата врата. Казва, че един истински българин трябва да познава българското знаме и да го носи в сърцето си. А музиката – тя е радост за ухото и сърцето. Казва също и че често си пее, а хората, които се возят в автобуса му запявали с него. Много от тях се просълзявали и слизали разплакани, но със сърце пълно с гордост.

„От щастие плачат. Понеже много рядко са слушали такива песни, те са ги слушали, но не на обществено място и то в автобус. Понякога са учудени как може народна музика да се слуша. Те са учудени и от щастие плачат хората. Жадуват така да се каже за българска музика”, разказва Илия.

А хората действително са приятно изненадани. Споделят ни, че настръхват в първия момент, в който чуят звъна на българските ритми. А след това просто се отнасят и остават в плен на спомените и нашата история.

49-годишният шофьор на линия 120 има 3 деца. Момиче и две момчета. Казва, че ги възпитава да бъдат като него - да слушат българска музика и да обичат родината си.

„Всички песни, които са български народни песни и са написани от народа и се пеят от народа за мене са любими и са еднакви. Няма по-хубава няма по-лоша. Щом е българско значи е истинско. Хората сами желаят да се пускат такива песни. Постоянно споделят. Желаят това постоянно да се чува и да се слуша”, допълва Илия, а на въпроса дали някой някога е пожелавал да спре тази музика и да пусне друга, той е категоричен – не.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица