Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Искат такса „водомер” Предстои обсъждане на идеята

Българи в Англия купуват жилища у нас заради Брекзит Брокери им продават по два-три имота наведнъж

Прогнозират по-висок икономически ръст Вдигането на заплатите има най-голяма роля за добрите резултати

Откриха невзривен боеприпас в столичния квартал „Левски“

Ердоган: Турция няма да спре да изкоренява терористичните организации в Сирия

Трима братя са сред пострадалите при катастрофата с диво прасе в Бургаско

Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Цената на водата се вдига, в София – с 20%

Цената на питейната вода ще се вдига. Това е заложено още преди две години с одобрението на Стратегията за развитие на отрасъл Водоснабдяване и канализация. Това заяви председателят на българската асоциация по водите инж. Иван Иванов по БНТ.
„Има аргументи, които сочат, че това трябва да се случи, ако имаме претенции по отношение на постоянната доставка и чистотата на водата”, добави той.
„За София концесионерът обмисля поскъпване на водата с 20%. В момента най-скъпа е водата в Търговище. – 2,66 лв. От значение са местните условия, като всеки концесионер преглежда разходната част и определя цените”, допълни още инж. Иванов.
По думите му въпреки допълнителните над 2 млрд. лева инвестиции по новата оперативна програма, цената на водата на някои места ще се вдигне.

„Може да звучи парадоксално, но на някои места тези инвестиции ще доведат до увеличаване на комплексната цена на услугите, защото има вече допълнени съоръжения за отпадъчни и пречистващи води, които ще генерират допълнителни разходи”, каза той.

По отношение на чистотата на водата, председателят на българската асоциация по водите заяви, че като цяло питейната вода е чиста. Има проблеми в по-малките населени места, където се срещат тежки метали и трябва да се обърне по-голямо внимание. В Сливен и Шумен няма пречиствателни станции и може да има замърсяване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.