Апаши разгърнаха спецакция за Трифон Зарезан

Апаши – почитатели на Трифон Зарезан, се мобилизираха още в началото на февруари и извършиха серия от удари по мазета, за да се подготвят за празника на виното. След среднощните набези крадците натрупаха сериозни количества от вино, ракия и мезета, без да бъдат заловени.

Още две седмици преди Зарезан в нощта на 1 срещу 2 февруари, предвидливи апаши, най-вероятно след предварително разузнаване, разбиха зимника на 60 годишния И. С. в квартал „Младост” в Монтана и задигнаха 140 литра вино, 50 литра ракия и 35 буркана с месо.

В нощта срещу 11 февруари крадци пък се вмъкнаха през недобре затворен прозорец в къщата на 67 годишен жител на ломското село Дъбова махала и измъкнаха 30 кг свинско месо, 14 кг сирене и 20 литра олио. Само ден преди Зарезан позакъснели с празничната подготовка обирджии удариха къща и в село Дългоделци и задигнаха 60 литра ракия и 10 кг месо. Най-вероятно всички веществени доказателства от зарезанските кражби вече са унищожени и апашите трудно ще бъдат заловени и наказани, коментираха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право