Пролетни температури днес, живакът скача до 23 градуса

Пролетни температури ни очакват в цялата страна днес. Още преди обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Ще е ветровито с умерен, в Източна България и северно от планините силен южен вятър. Максималните температури ще са между между 18° и 23°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метерология и хидрология(НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, преди обяд с разкъсана облачност. Ще духа умерен, временно до силен южен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е около 7°.

В сутрешните часове над планините облачността все още ще е значителна и на места в масивите от Западна България ще превалява дъжд, по-най високите места на Рила и Пирин - слаб сняг. До обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще бъде доста ветровито, ще духа ураганен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 7°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето