Изправят пред съда циганин, заклал жена си

Благоевградската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишният петричанин Васил Методиев, който закла жена си в пристъп на ревност.

Убийството е извършено безскрупулно и по особено мъчителен начин за жертвата Вишна Герасимова.

За престъплението, в което е обвинен, се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години и доживотен затвор без право на замяна.

Убийството стана през август месец 2014 година. Методи и Вишна си легнали ,но когато мъжът се събудил около полунощ, не намерил жена си в леглото. Той станал да изпуши цигара и видял как Вишна излиза от кола с гръцка регистрация, в която имало мъж на около 50 години. Той я изчакал в тъмното, светнал лампата след нейното влизане и помежду им се заформил скандал. Впоследствие Методи вързал ръцете и краката на жена си и хладнокръвно

и прерязал шията с нож. Според прокуратурата жертвата е умъртвена по-особено мъчителен начин, тъй като убиецът е рязал шията многократно докато я умъртви.

След престъплението Методи сам се е предал в полицията и е направил пълни самопризнания.

Убитата имала 7 деца от различни мъже и живеела на различни места - ту в Благоевград, ту в Сандански, а за последно се задържала в Петрич при по-младия от нея Васил, който работил като гладач в шивашка фирма. Двамата нямали общо дете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право