Мечката слезе в Сопот Държавното горско стопанство ще поиска разрешение за отстрел на животното

107 хил. кв. м нови офиси са завършени до средата на 2019 г.

Полицаи и пожарникари обучават деца в забавачка

Изложба на канарчета в Бургас

Министър Петков: Процентът 6,7 за осъвременяване на пенсиите от първи юли догодина не е окончателен

По-висока смъртност сред мъжете в Шуменско Спад на починалите деца до 1 г.

Руската лотария пази 3 милиарда рубли непотърсени печлби

Тристайните апартаменти в София са най-търсени Финансират до 90% от стойността

Криско с коментар за нахалните фенове Изпълнителя не е експонат, написа рапърът

Туск: ЕС никога няма да пожелае раздяла с Великобритания без споразумение

Ердоган: Путин подкрепя позицията на Турция за премахването на заплахата от терор по границата

Д-р Неделчо Тотев, председател на НСОБ: Неизплащането на надлимитната дейност ще задълбочи неимоверно кризата в болниците

Премиерът Борисов: Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина (ВИДЕО)

10 души са задържани за незаконна сеч при акцията във Велико Търново

Апелативният съд в Търново до месец с решение за убиеца на студентката Вероника

Апелативният съд във Велико Търново ще се произнесе до месец с решение по делото срещу убиеца на 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Казусът се гледа в понеделник на втора инстанция след като рецидивистът обжалва наказанието от 30 г затвор, което му отреди Окръжният съд в старата столица.

40-годишният Илиян Здравков преди 5 месеца бе изправен пред Темида за злодеянието, което извършил на 28 февруари миналата година, когато убил зверски студентката в района на жп гарата във Велико Търново. Палачът я нападнал и съсякъл с брадва, за да я ограби. Той умъртвил Вероника със 7 удара с хладното оръжие по главата, а вещите, които задигнал са за 401 лв.

Илиян Здравков застана на подсъдимата скамейка на 15 септември 2015 г. По негово настояване делото се гледа по съкратената процедура и така той се размина с най-тежкото наказание от доживотен затвор без право на замяна. Магистратите уважиха целия размер на поисканата кръвнина от родителите на Вероника от общо 200 000 лева.

Прокуратурата и адвокатът на почернените родители пледираха, апелативната инстанция да потвърди присъдата на Окръжния съд. „Илиян Здравков е опасен за обществото, той не би могъл да се превъзпита и затова трайно трябва да бъде изолиран“, заяви пред съда адвокатката на близките на Вероника-Лили Матева.

Служебният защитник на Здравков- Кирил Станчев пък настоя за по-река присъда. „Оказаното пълно и всестранно съдействие за разкриване на обективната истина не може да се игнорира и отхвърли, защото е изключително смекчаващо вината обстоятелство. Ние не искаме минимална присъда“, изтъкна адвокат Кирил Станчев.

„Съжалявам за стореното“, каза в съдебната зала Илиян Здравков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.