БСП подозира Кадиев в задкулисни договорки

"БСП вече се отърсва от подобни отцепнически инициативи и предполагам отделянето на Георги Кадиев ще има по-скоро консолидиращ ефект върху партията", заяви в Русе соцдепутатът Добрин Данев. За него целта на предстоящото учредяване на нова партия от доскорошния му съпартиец е "да се влияе на БСП и вероятно е продиктувана от някакви задкулисни договорки".

За предстоящия вот на недоверие към правителството в областта на здравната политика соцдепутатът обясни, че някои идеи за реформи на здравния министър д-р Петър Москов са добри. Резултатът от тях обаче не приема и здравното съсловие. "Ние сме далеч от мисълта, че с този вот на недоверие ще успеем да свалим правителството, но пък ще покажем на обществото какъв е пътят на работа в Народното събрание и здравното министерство", смята соцдепутатът.

Той нарече въпросите в искания референдум от Слави Трифонов "опит за манипулация на обществото" и "опит за създаване на нов десен проект". Левицата не иска се получава втори случай като Бареков с "шумно афиширане за влизане в политиката и едва след това да става ясно какво се е целяло - дали защита на обществото или защита на определени бизнес интереси".

БСП ще следи внимателно как се развива идеята за референдум. Социалистите искат първо да разберат кой стои зад този нов политически проект, и едва тогава ще изразят позиция "За" или "Против". Те се съмняват дали реално ще се съберат нужните подписи след проверка от ГРАО. Не е изключено някои въпроси да се окажат противоконституционни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика