На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

“Индустриална бизнес икономика” е най-предпочитаната специалност от кандидат-студентите на академията в Свищов

„Индустриална бизнес икономика” е най-предпочитаната специалност сред първите кандидат-студенти в Стопанската академия „Д. А. Ценов” в Свищов за степен „бакалавър”. Тази специалност е посочена като първа желана и от първия подал документи – Паулина Асенова от софийското село Петърч, както и от кандидат-студента с най-висока оценка от първия проведен изпит – Елеонора Миланова от София.

За академичната 2016/2017 учебна година, Свищовското висше училище осъществява прием по 17 специалности в направления „Икономика” и „Администрация и управление”. И през тази година желаещите могат да избират между четири опции за кандидатстване – с оценка от матура от периода 2008-2016 година, с кандидатстудентски изпит в Стопанска академия, с пренесена оценка от изпит в друго висше училище, както и с оценка от национални и международни олимпиади.

За кандидатстудентската кампания в свищовския ВУЗ организират ежемесечни изпитни сесии. Всеки кандидат-студент сам определя броя на изпитите, на които желае да се яви и може да избира между дисциплините „Математика”, „Икономика”, „Икономическа география на България” или „Чужд език” (английски, немски, френски, руски, испански). Изпитите се провеждат в края на всеки месец от януари до август включително.

„В балообразуването при класирането участва най-високата получена оценка при явяване на повече от една изпитна сесия. Освен в Кандидатстудентския център в Свищов, документи могат да се подават още в офисите в цялата страна, по пощата или онлай”, уточняват от академията.

Половината от първите кандидат-студенти тази година са ползвали възможността за електронно подаване на документи. Над 75 % са предпочели да се явят на конкурсен изпит в Академията, който се проведе на 30 януари и всички те са избрали да решават тест по „Икономическа география на България”. Според посочените желания на първите кандидат-студенти, предпочитана форма на обучение е задочната. За следващия изпит, който ще се проведе на 27 февруари, по-голямата част от кандидатствалите до момента отново са избрали дисциплината „Икономическа география на България”.

Подробна информация за специалностите, начините на кандидатстване, конкурсните изпити, примерни тестове по различните дисциплини и сроковете е публикувана на сайта на Стопанска академия в раздел „Прием 2016”.

Кликнете тук за отговор, отговор до всички или препращане

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.