Цветята у дома - грижа през зимата

През зимата, когато не можем да се насладим на разцъфнали дръвчета и цветни градини, единственото, което ни остава, е да си мечтаем за топлите дни, наслаждавайки се на цветята в дома ни. За да бъдат красиви и да ни радват е необходимо да полагаме грижи за тях. Експертите в сектор Градина на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall, разбира се, са подготвени със съвети за това какво ни е необходимо за цветята у дома през зимния сезон.

През зимата цветята са в период на покой и не растат толкова интензивно, както през останалото време на годината. Няколко са основните правила в грижите за стайните растения през студените месеци.

Първото и много важно правило е свързано с поливането - то не трябва да е прекалено, а само и единствено, когато видите, че почвата е изсъхнала. Най-добре е да се поливат с вода на стайна температура, защото студената вода вреди на корените и се усвоява по-трудно от растенията. Наторяването, също както поливането, не трябва да се случва толкова често и в зависимост от типа растение, трябва да се използва половината или по-малко от половината количество тор, което използваме по принцип. Консултант-продавачите на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall предлагат течен тор от марката „Лактофил”. Той е универсален, подходящ за цъфтящи и листно-декоративни растения, за балконски цветя и кактуси.

От гледна точка на светлина е препоръчително растенията да се въртят 1-2 пъти в седмицата на различни страни, за да запазят хубавата си форма. При минусови температури през нощта отдалечете растенията от прозорците, за да не измръзнат, а през деня ги поставете отново до прозореца, защото за тях е необходима светлина.

Наред с наличието на естествена светлина за стайните растения е важно да не бъде прекалено топло в помещението. По-добре е да ги отглеждате в по-студена стая, където въздухът не се изсушава толкова лесно. Ако отоплявате цялото жилище, тогава се препоръчва да пръскате листата и въздуха около самото растение с вода. Това ще подейства още и като превенция от вредители.

За тази цел, експертите на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall препоръчват да се снабдите с някои от различните видове пръскачки и пулверизатори, които се предлагат. Там можете да намерите голямо разнообразие от размери, цветове и цени. Един много удобен модел е пръскачката с марка „Sen Tropez”, която събира 2 литра вода и е подходяща и за вътре, и за навън.

Ако все пак се появят вредители, от екипа на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall съветват незабавно да се снабдите с препарат. Добър избор би бил препарат от марката „Детрал”, който е биологично чист и помага при контрол на листна въшка, щитоносна въшка, белокрилка, паяжинообразуващ акар и др.

За всички тези малки прояви на грижа и внимание цветята у дома ще ви се отблагодарят. И тъй като зимата е период, в който прекарваме повече време у дома, защо пък да не добавите ново попълнение към стайните растения? Специалистите на Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall ви предлагат едно от най-високо ценените цветя и сред ботаниците и сред любителите – орхидеята. Тя е символ на любовта, красотата, страстта и екзотиката, а за да я съхраните трябва да и осигурите условия близки до нейната естествена среда. Веднага след купуването й трябва да бъде пресадена в специална саксия за орхидеи с по-широки дренажни отвори. Такава саксия в различни цветове можете да намерите в Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall на много достъпна цена. При пресаждането не е препоръчително да се използва обикновена пръст, а специален субстрат за орхидеи, който е обогатен с всички необходими микро и макроелементи за отглеждането им. Хубаво е да поставите цветето на силна, но не директна светлина. Високата влажност също е от значение, както и достъпа на въздух до корените и възможността за циркулирането му между тях.

За всякакви други растения и пособия за тяхното отглеждане, от които се нуждаете, заповядайте в Mr. Bricolage в Sofia Ring Mall. Тук ще откриете пълен набор от всичко необходимо, а ако имате нужда от съвет –екипът от консултант-продавачи е на разположение да ви помогне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини