Съдът заседава за мярка за задържане в болницата в Търговище

Заседание за налагане на постоянна мярка за задържане проведе в понеделник Окръжният съд в Търговище в болницата, където под арест се лекува 48-годишният Живко К., който опита да убие жена си. Делото се гледа в болничната стая на мъжа, който още е на легло. Той се възстановява от прободните рани, които си нанесе сам, след като наръга многократно съпругата си Юлия след скандал за стартиране на бракоразводен процес.

Окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров и съдебният състав са изслушали обвинения в убийство таксиметров шофьор и лекарите, които се грижат за него и жена му. За мъжа е взета постоянна мярка за задържане.

Юлия е била изведена от реанимация, но възстановяването й ще отнеме дълго време. Тя също е разпитана от разследващите.

Защитната теза на Живко била, че му „причерняло”, че жена му имала връзка с друг мъж, който бил в магазина й в деня на инцидента, а имали уговорка да се срещнат и да обсъждат брака си. Бил се афектирал и не помнел какво е направил.

Както „Труд” писа, На работното й място, в козметичния магазин, имало камери, които записали зверското нападение с нож и фонтаните кръв, които хвърчали при всеки страшен удар в тялото на безпомощната жена.

По време на образуваното досъдебно производство стана ясно, че Живко системно упражнявал насилие над съпругата си.

Той е осъждан два пъти за шофиране в пияно състояние, въпреки че е работел като таксиметров шофьор. Съден е и за кражба, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право