Гонят баба от старчески дом за неплатени 948 лв.

Гонят от дома за стари хора "Венета Ботева" във Велико Търново обитателка за неплатени 6 такси за престоя и на обща стойност 948 лева. Крайната мярка се прилага за пръв път в социалното заведение в старата столица.

80-годишната Николина Миланова се оплака пред журналисти, че остава на улицата. Старицата твърди, че е от Дебелец, че борчът и възлиза на 500 лева и че има дъщеря, която обещала да и помогне.

Репортерска проверка обаче установи, че възрастната жена няма дъщеря и няма собствено жилище, а само е родена в Дебелец .Освен това тя получава 240 лв. пенсия и ползва като екстра стационарен телефон в стаята си в старческия дом. Освен това не е болна и не дава пари за лекарства. Дори редовно похапвала месни деликатеси и така дразнела другите домуващи, от които също била взела доста пари назаем.

"Николина Миланова има сключен договор като всички останали и в него пише,че при три неплатени вноски подлежи на санкции. Имаме право да направим предложение до кмета на общината за нейното освобождаване. Просрочила е плащанията двойно повече. Това е най-голямата сума, с която някой си е позволявал да задлъжнее при добра пенсия като нейната", коментираха от управата на старческия дом.

От социалните служби пък допълниха, че за настаняване в дома чакат 103 души,от които 87 жени и 16 мъже. Оказа се, че некоректната обитателка на старческия дом няма да бъде изхвърлена на пътя, а ще бъде пренасочена в дома в Златарица, където била на осмо място в списъка. Всъщност преди да постъпи в заведението във Велико Търново, старицата е домувала в Златарица и в Свищов, откъдето също я изгонили пак за неплатени такси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони