Франция отхвърли британска идея за мост през Ламанша

Учреден е Съветът на учените към министъра на околната среда и водите

Чешкият парламент свали депутатския имунитет на премиера Андрей Бабиш

Кое име липсва в разследването на bTV за детските градини? Лидер на „Да, България!“ записал децата си в детска градина в нарушение на правилата, партията се отплаща с подкрепа на Мариана Иванова

Николина Ангелкова: Над 61% от чуждестранните туристи у нас идват от страните от ЕС

Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Обновяват улици и паркове в Шумен за 7,2 млн.лв.

Лом и Пантелей от Сърбия искат 1,8 млн. евро от Европа

България участва в международна операция срещу мащабна група за измами с криптовалута

5 лева за турист в „Св. Ал. Невски“

По 5 лева такса на турист в група събира управата на храм-паметника „Св. Александър Невски“. Шефът на настоятелството архимандрит Дионисий твърди, че с тези пари ще поддържат храма, ще плащат тока.

Решение на Светия синод обаче по въпроса нямало. От канцеларията на синода обясниха, че би трябвало духовникът да съгласува всичко с владиците. Точно те обаче му повериха катедралата.

Дионисий твърди, че се бил разбрал с туроператорите, като те щели да получат документ за платените такси. От Асоциацията на българските туроператори и туроператорски агенции обаче възразиха остро срещу въведената такса.

„Световната практика при въвеждането на такива такси и промени е те да бъдат предварително обсъдени поне година или година и половина. Програмите на туристическите агенции вече са съставени и сега тази такса ще трябва да се отразява в тях, което ще се отрази на потребителите. Ще пострада най-вече вътрешният, училищният и детският туризъм“, посочи пред „Труд“ Мая Филипова от асоциацията. Тя подчерта, че таксата не е съгласувана с асоциацията.

„Само ще ви дам за пример, че таксата за катедралата „Св. Павел“ в Рим е 1,5 евро, докато за нашия храм е цели 5 лева“, посочи още тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.