Гери Малкоданска кръсти сина си

Премиерът Бойко Борисов: Отнасяме се като добри стопани към България Не задлъжняваме и не оставяме дългове на следващите поколения, съобщи премиерът

Смядово в траур за загиналото семейство при адската катастрофа край Омуртаг

Дженифър Лорънс се омъжи От сватбата й има само една снимка

Потрошиха джип на полицията във Видин

Военни иззеха невзривен боеприпас, открит край Пловдив

Сергей Лавров: Отношенията между Русия и България са основани на дълбоки исторически и културни традиции Работата по второто разклонение на „Турски поток“ ще бъде завършена в срок през 2020 г.

Паспортната дирекция с удължено работно време във връзка с предстоящите избори

Горски педагози демонстрираха авторски уроци Правят сайт и учебно помагало

Германия обмисля да изгради собствен космодрум

Арестуваха двама афганистански мигранти за изнасилване на непълнолетно момиче в София

Посланикът на Русия: „Балкански поток“ ще изведе руско-българските отношения на качествено ново ниво

Чавушоглу: Ако до 35 часа кюрдите не се оттеглят ще продължим с военните действия в Сирия

Обраха кола в района на Еменския каньон Сръчните апашите свили 550 лева

Икономическият министър Божидар Лукарски: Данък „уикенд” различен за браншовете

Най-вероятно щe има диференциация на браншовете и всеки сектор щe се облага с различна ставка данък „уикенд”. Целта е да се намери най-оптималният вариант, заяви вчера икономическият министър Божидар Лукарски.

Той уточни, че ще се прегледат европейските практики по отношение на прилагане на подобни данъци в страни членки на ЕС. За целта НАП е поела ангажимент да направи анализ, а самият министър се надява в диалог с бизнеса и работодателските организации да се постигне съгласие как да се прилага налогът. Лукарски добави още, че действително при въвеждането на данъка ще има допълнителна административна тежест за бизнеса. Затова и трябвало да се помисли как да се усъвършенства наредбата за прилагането на налога. „Дяволът е в детайлите”, каза още министърът.

Само преди дни четирите национално представени работодателски организации предложиха данък „уикенд” да се начислява при ползването за лични нужди на фирмени активи със стойност над 50 хил. лв. и дружествата да могат да избират дали да връщат данъчния кредит по фиксирана пропорция, или да водят документация за степента на експлоатацията на служебни активи за други цели и после да им се изчисляват дължимите суми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.