Необичайно топло и днес, температури до 28 градуса

Още по-необичайно високи за това време на годината ще са температурите в цялата страна днес. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и районите разположени северно от планините и силен южен вятър. Облачността над страната ще е разкъсана, предимно средна и висока, на места през деня намаляваща до предимно слънчево. В по-голямата част от страната максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в районите чувствителни на южен вятър и по-високи – до 27-28°, а по-ниски ще останат в западния участък на река Дунав. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. Ще продължи да духа умерен и временно силен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е около 7°.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност. Вятърът през деня ще отслабне и ще бъде силен, от югозапад. Затоплянето ще продължи и на височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето