Рухна 5-етажна сграда в Русия, поне 4 души загинаха

Пететажна сграда рухна в руския град Ярославъл след газова експлозия, съобщи РИА Новости, цитирани от Фокус. Под останките й има затрупани хора, информира представител на Централния регионален център на Министерството на извънредните ситуации на Русия. До момента има данни за 4 жертви.

ТАСС пък съобщи че изпод отломките са били извлечени телата на още двама души, включително едно дете. По-рано се съобщаваше и за намерено тялото на мъж без признаци на живот. В болница остават и трима пострадали. Работата на компетентните органи на мястото на драмата продължава. Според специалисти има опасност от срутване на конструкцията на старата сграда и заради това хората от оцелелите апартаменти няма как да бъдат пуснати в домовете си.

В момента евакуираните живущи от сградата се намират в център за временно настаняване.

"Хората са настанени на различни места- или в пунктовете за временно настаняване или при свои роднини", казва губернаторът на Ярославска област, цитиран от Интерфакс.

По последни данни в сградата, където е избухнала газта, са живели 39 души.

В последните минути се разбра, че сградата все пак ще трябва да бъде разрушена, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации. Няма начин нито една част от нея да бъде спасена след взрива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия