Осъждан 7 пъти не получи свобода

Шуменец, задържан за притежание на опиат и осъждан 7 пъти, поиска, но не получи свобода от магистрати.

Състав на Апелативен съд-Варна потвърди определението на шуменския окръжен съд за Румен Данчев /25 г./. Той е разследван за притежание на синтетичен наркотик, предназначен за разпространение. Забраненото от закона вещество било открито при полицейска акция на 21 януари в дома на Данчев, който се укри в дома на приятелката си. По-късно на 5 февруари полицаи го открили да се запива в крайпътно заведение и белезниците щракнаха.

Вече са събрани многобройни доказателства за притежанието и разпространение на наркотични вещества срещу мъжа. На свобода обвиняемият може да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване, категорични са магистрати.

По отношение на Румен Данчев в МВР са регистрирани 14 жалби и сигнали. Той е осъждан общо седем пъти за управление на кола без книжка, след употреба на алкохол, в проявите му има и взломна кражба. Налагана му е пробация и условни присъди. Само месец след изтичане на изпитателния срок от последното му осъждане, той е задържан за притежание на опиат. Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава мярка „задържане под стража” е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право