Юрист оглави НАП в Търново

Юрист и магистър по икономика пое ръководството на Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. 40-годишният Ивайло Здравков спечели конкурса и занапред ще управлява приходното ведомство, към което принадлежат 7 областни данъчни служби - Велико Търново Ловеч, Видин, Монтана, Враца, Габрово и Плевен.

Пeтимaтa кaндидaти са участвали в конкурса.Здравков се е класирал, защото показал най-добри резултати от всички претенденти и във вторник е бил официално представен на служителите.

На последните местни избори Ивайло Здравков бе избран за общински съветник в старата столица от гражданската квота в листата на ГЕРБ. Юристът заема мястото на подалия след местния вот оставка Стефан Михайлов, който бе и кандидат за кмет на Велико Търново. Новият данъчен директор ще запази мястото си в местния парламент на старата столица.

Досега Ивайло Здравков бе правен съветник на едни от най-проспериращите компании в региона. Шест години е оглавявал регионалната структура на Агенцията за държавни вземания, преди тя да се влее в Националната агенция за приходите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони